Kérdések és válaszok az onkológiai konzultációval kapcsolatban

Mely daganattípusok esetén fordulhat hozzánk?

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum jelen pillanatban ötféle daganattípus esetén kínál onkológiai konzultációs lehetőséget. Ezek a következők:

 • Emlőrák
 • Gyomorrák
 • Vastagbélrák, végbélrák
 • Tüdőrák
 • Rosszindulatú festékes anyajegydaganatok (Melanoma malignum)
Mikor és hol zajlik az onkológiai konzultáció?

A konzultációra az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban kerül sor, keddenként, 15 órai kezdettel, előjegyzést követően. Láng professzor ezeken a napokon 19 óráig fogadja a betegeket. A konzultáció időtartalma 20-40 perc, az adott esettől függően.

Amennyiben alkalmasnak bizonyulok rá, hol történhet a későbbi, célzott daganatellenes kezelés?

A célzott daganatellenes kezelés helyének megválasztása teljes mértékben az Ön döntése. A kezelés egyaránt történhet az Országos Onkológiai Intézetben (előjegyzést követően), vagy a területileg illetékes onkológiai osztályon (szintén előjegyzést követően). Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum az előjegyzés technikai lebonyolításában is segítséget nyújt, vagy közvetlenül azáltal, hogy mi magunk vesszük fel a kapcsolatot az Ön által kiválasztott intézménnyel, vagy közvetve olyan módon, hogy megadjuk Önnek a minél gyorsabb kapcsolatfelvételhez szükséges kontaktokat.

Mit hozzak magammal az onkológiai konzultációra?

Feltétlenül hozza magával az eddigi orvosi vizsgálatainak eredményeit, akár onkológiai, akár bármilyen másféle orvosi vizsgálatról van szó, amelyeket a konzultációt megelőzően végeztek. Elsősorban természetesen a korábbi onkológiai vizsgálatok eredményei a legfontosabbak.

Egy vastagbélrák esetén például fontos leletnek minősül a korábbi vastagbéltükrözés eredménye. Ha történt már a tumorból mintavétel, akkor a citológiai vizsgálat eredménye, vagyis a szövettani lelet is alapvetően fontos, nemcsak a vastagbélrák, hanem az összes daganattípus esetében.

Hozza el tehát minden olyan korábbi vizsgálatának eredményeit, amelyekre a konzultációt megelőzően sor került! Csakis ezen leletek ismeretében van ugyanis értelme az onkológiai konzultációnak! Ezek nélkül – a szükséges információk hiányában – nem tudunk megalapozott szakvéleményt, illetve a későbbi diagnosztikus vizsgálatokra, kezelésekre vonatkozó tanácsot adni.

A leleteket minden esetben kinyomtatva – és nem például CD-re kiírva – kérjük elhozni!

Mennyibe kerül az onkológiai konzultáció?

Egy konzultációs alkalom díja 30 000 forint. A konzultáció végén Ön írásos szakorvosi véleményt kap arról, hogy az Ön esetében javasolt-e a molekuláris diagnosztikai vizsgálat, illetve milyen további észrevételei javaslatai vannak Láng professzornak az Ön további gyógykezelésével, műtétével kapcsolatban.

prof. dr. Láng István „Célzottan, személyre szabottan segíteni a daganatos betegeken”

Láng professzor személyes gyógyítói hitvallásáról, az orvosi pályáról és a rák modern kezeléséről

Mi fordította a rákkezelés felé az egyik legnagyobb onkológiai centrum belgyógyász-onkológus főorvosát? Hogyan kaphat mindenki személyre, illetve egyénre szabott kezelést?

Tovább

Mutáció vizsgálatok

 • BRAF mutáció
  vizsgálat

  A BRAF mutációja a festékes anyajegy-daganatok (melanomák) 50-60%-ánál fordul elő. Ritkábban már daganattípusokban is jelen van a BRAF mutációja: ilyen a tüdőrákok 1-3%-a és a gyakori vastagbél- rákok 5%-a, egyes, még ritkább vastagbélrák típusok 30-40%-a. A BRAF mutáció kimutatása a személyre szabott rákellenes kezelések meghatározásában alapvető fontosságú. A vizsgálat díja 50.000 Ft
  Részletek...
 • KRAS mutáció
  vizsgálat

  A KRAS mutációja meghiúsíthatja a tüdő- és vastagbélrák-ellenes célzott kezelés sikerét, ezért mutációvizsgálatra van szükség. Ha a génhiba jelen van, kóros KRAS fehérje képződik, ami nem képes magát kikapcsolni, így a sejtben folyamatosan jelen marad a "Növekedj és osztódj!” üzenet. A vizsgálat ára 55.000 Ft
  Részletek...
 • EGFR mutáció
  vizsgálat

  A EGFR mutáció vizsgálatát tüdőmirigyrákok esetén végezzük, mert ennek van terápiás jelentősége. Az EGFR mutáns tüdőrákok anti-EGFR kezelésre nagyon jól reagálnak. Más daganatféleségekben is előfordulhat – ritkábban EGFR mutáció, de jelenleg ez nem befolyásolja az illető daganat kezelésének személyre szabott módját, éppen ezért más daganatok esetén EGFR mutációt nem végzünk. A vizsgálat díja 60.000 Ft
  Részletek...
 • HER2 amplifikáció
  vizsgálat (FISH)

  A HER2 legismertebb hibája - a gén felsokszorozódása – amit az emlőrákok és a gyomorrákok esetén vizsgálunk, mert itt lehet terápiás jelentősége. HER 2 amplifikáció más daganatok esetén is előfordulhat, de ezeket a tumorokat HER2 ellenes kezeléssel jelenleg nem lehet gyógyítani. egyes típusaiban, továbbá a hasnyálmirigyrákok 25%-ában és a vastagbélrákok 5%-ában van jelen. A vizsgálat díja 45.000 Ft
  Részletek...
 
Molekuláris diagnosztika